Nyt on sitten kisaura korkattu Koivukylän koiraharrastajien kisoissa Purinalla. Medi1 -luokassa oli vain 6 koiraa. Tuloksena surkeat radat, mutta silti hyvä mieli. :) Ehkä aurinkoinen sää sekä reipas ja iloinen koira auttoi... Ja se, että osaan kyllä ottaa hyvää mieltä pelkästä kisakokemuksestakin. Sitä me Tinkan kanssa nimittäin tarvitaan. Itsesensuuri houkuttelisi jättämään videot omaan arkistoon, mutta laitetaan ne nyt tänne. ;)

Kisa A, agility: HYL

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Perushelppo tosi suoraviivainen rata, jolla ei ollut lainkaan keinua. Etukäteen huoletti, että koiran vauhti kasvaa helpolla radalla niin suureksi, että omilla jännityksestä aivan makarooneilla jaloilla ei ole mahdollisuuksia pysyä perässä. Ihan siedettävästi rata kuitenkin ohjauksellisesti meni. Välissä melkein suoran putken jälkeen olin myöhässä, mistä seurauksena pyörähdys ja lopussa annoin koiran ajautua meilkein hypyn ohi, mistä johtuen koira sitten tiputti riman viime hetken "pelastusohjauksella". Hylkäys tuli siitä, kun korjasin A:n kontaktin. Virhettä siitä ei ollut tullut, mutta olin päättänyt, että vaadin kriteerin mukaisen kontaktin, vaikka olisi kuinka nolla alla. Ja olin kyllä tosi ylpeä itsestäni, että maltoin toimia kuten olin päättänyt. Tosin oma toimintanikaan A:n kontaktilla ei ollut  kriteerin mukaista, kun rynnin koiran päälle varmistelemaan, vaikka en sitä harjoituksissa tee... Miksi siis kisoissa?! Kokemus toivottavasti kasvattaa! Mutta tässäpä nyt rata:


Kisa B, hyppy: HYL

Toinen rata oli hyppyrata. Periaatteessa ihan helppo rata, mutta linjoissa oli pari vähän kinkkisempää kohtaan. Tämä rata ei ollut niin suoraviivaista menoa kuin ensimmäinen. Meidän ongelmat lähti siitä, että olin kuvitellut valssaavani renkaan taakse, mitä en lopulta ehtinyt lähimainkaan tekemään. Olisi vain pitänyt suunnitella takaaleikkaus. Sen lopulta jouduin tekemäänkin, mutta huonolla linjalla, mikä tietysti sotki koiran linjan. Tästä vielä sekaisin olevilla aivoilla jätin koiran selän taakse ilman ohjausta ja sieltä löytyi väärä rata ja HYL. Kaikki siitä eteenpäin olikin toivotonta sähläystä. Kepeilläkin tuli virhe, mutta siitä en ole huolissani. Kokemattoman koiran ymmärrettävä moka. Nämä karsiutuu varmasti kun kokemus karttuu. Luotan nimittäin Tinkan keppeihin jo tosi paljon. Vastaavia virheitä ei treeneissä ole enää tullut ja tuskin noista mikään kisaongelmakaan tulee. Laitan tilastovirheen piikkiin. ;) Tämän radan isoin ongelma oli se, että tein rataantutustumisessa huonoja ohjausvalintoja. Sellaisia mitä en olisi ikinä harjoituksissa valinnut. Jostain syystä ajattelin, että kisoissa ne olisi jotain varmanpäälle meneviä ratkaisuja. No, ei ollut. Mutta tässä rata:


Tässä vielä perusasioita muistiin tältä päivältä:

  • Luota koiran taitoihin kisoissa, äläkä lähde tekemään jotain muka "varmistelevia" ratkaisuja. Koskee sekä ohjausvalintoja että kontakteja.
  • Pidä pää kylmänä kontakteilla äläkä lipsu kriteereista. Tämän suhteen olin itseeni tyytyväinen tänään.